Miód rzepakowy 380g
Pyszny, kremowy
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Naturalny miód rzepakowy stosowany jest głównie przy schorzeniach płucnych i sercowych. Poza tym działa jak naturalny lek na zaparcia, schorzenia wątroby, nerek i przewodu moczowego. Pomaga w stanach zapalnych górnych dróg oddechowych. Naturalny miód rzepakowy wspomaga leczenie zapalenia jamy ustnej, schorzeń żołądka i dwunastnicy. Przyśpiesza gojenie się ran i chroni przed zakażeniem.
W przeciwieństwie do innych odmian miód rzepakowy ma skłonność do łapania wilgoci z powietrza, dlatego należy go przechowywać w szczelnie zamkniętych naczyniach.
Jest wiosennym, łagodnym miodem o barwie od białej do kremowej. Jest miodem miękkim, dlatego łatwo wyjąc go ze słoika i rozciągnąć po pieczywie, ma też skłonność go rozluźniania. Wystarczy kilka ruchów noża abyśmy zauważyli jak mięknie. Przez swą wyjątkową delikatność miód rzepakowy jest doskonały do słodzenia wody, mleka, herbaty. Właśnie dlatego jest używany do słodzenia Miodolady - pierwszego w Polsce napoju słodzonego wyłącznie miodem.
Właściwości zdrowotne miodu rzepakowego:
- naturalny lek na zaparcia, schorzenia wątroby,
- pomaga chronić wątrobę,
- wspomaga pracę serca,
- leczy stany zapalne górnych dróg oddechowych, rewelacyjny lek na gardło,
- ma dobroczynny wpływ na układ moczowy,
- poprawia gojenie się ran.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.