Jaja perlicze
Wyjątkowe w smaku
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Jaja perlicze są produktem rzadko spotykanym, gdyż brak jest profesjonalnych gospodarstw rolnych zajmujących się taką produkcją. Wynika to z faktu, że perliczki są kłopotliwe w hodowli, a liczba znoszonych przez nie jaj jest zdecydowanie mniejsza niż u kur. Największym atutem jaj perliczych jest fakt, że mogą być spożywane przez alergików. Nie powodują bowiem uczulenia tak jak inne jaja – np. kurze lub przepiórcze. Charakteryzują się ponadto bardzo małą zawartością cholesterolu oraz wybitnymi walorami smakowymi. Różnica w smaku jest szczególnie wyraźna w przypadku jaj gotowanych na miękko oraz podanych w formie jajecznicy. Jaja perlicze mają przy tym bardzo wysoką zawartość substancji odżywczych i mikroelementów -według dostępnych źródeł, jest ich czterokrotnie więcej niż w jajach kurzych. Są polecane również dla dzieci, osób starszych i rekonwalescentów. Ciekawostką pozostaje fakt, że jaja perlicze, ze względu na grubą skorupę, mogą być przechowywane przez bardzo długi czas.
Składniki: żywność jednoskładnikowa.
Opakowanie - wytłoczka 10 sztuk jaj.
Masa netto min 520g.
Datę minimalnej trwałości dajemy na 6-8 tygodni od momentu spakowania przez Pana Dawida.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.